YOGA, EDELSTENEN EN KRISTALLEN

yoga near me

Verdiep je verbinding met yoga dankzij de edelstenen en kristallen

Yoga en kristallen kunnen samen worden gebruikt om een diepere verbinding met jezelf en je spirituele beoefening te creëren. Hier zijn enkele manieren waarop yoga en kristallen samen kunnen worden gebruikt:

 1. Draag een kristal tijdens je yogasessie: Draag een kristal dat past bij je intentie tijdens je yogasessie. Bijvoorbeeld, draag een amethist tijdens een meditatieve yogasessie om je spirituele verbinding te versterken.

 2. Leg kristallen op je yogamat: Leg kristallen op je yogamat tijdens je sessie. Plaats kristallen die passen bij je intentie op verschillende plaatsen op de mat. Bijvoorbeeld, leg een rozenkwarts op je hartchakra om de energie van liefde te bevorderen.

 3. Maak een kristallen grid: Maak een kristallen grid rond je yogamat om de energie te versterken. Plaats verschillende kristallen rond de mat om de energie van je yogasessie te versterken.

 4. Mediteer met kristallen na de yogasessie: Gebruik kristallen om te mediteren na je yogasessie. Ga zitten en houd een kristal vast terwijl je mediteert. Laat de energie van het kristal je meditatie verdiepen en versterken.

Het is belangrijk om je intuïtie te gebruiken bij het kiezen van de kristallen die je wilt gebruiken tijdens je yogabeoefening. Luister naar je innerlijke stem en kies kristallen die je op dat moment aantrekken. Door op deze manier met kristallen en yoga te werken, kun je een diepere verbinding maken met jezelf en je innerlijke wereld, en heling en groei bevorderen.

yoga for beginners

Welke kristallen gebruik je voor welke yoga houding?

Er zijn verschillende edelstenen die je kunt gebruiken tijdens verschillende yoga-houdingen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Staande houdingen: Tijdens staande houdingen zoals de krijgerhouding, kun je een jaspis gebruiken. Jaspis kan helpen bij het vergroten van fysieke kracht en uithoudingsvermogen.

 2. Balanshoudingen: Tijdens balanshoudingen zoals de boomhouding, kun je een bergkristal gebruiken. Bergkristal kan helpen bij het versterken van de focus en het evenwicht.

 3. Zittende houdingen: Tijdens zittende houdingen zoals de lotushouding, kun je een amethist gebruiken. Amethist kan helpen bij het versterken van de spirituele verbinding en het bevorderen van innerlijke rust.

 4. Omgekeerde houdingen: Tijdens omgekeerde houdingen zoals de hoofdstand, kun je een lapis lazuli gebruiken. Lapis lazuli kan helpen bij het bevorderen van de spirituele groei en het verbeteren van de communicatie met het hogere zelf.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de keuze van de edelstenen afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur en intuïtie. Kies de edelstenen die jouw energie en intentie het beste weerspiegelen en die je op dat moment aantrekken.

Yoga en kristallen voor starters

A beginner can either join a yoga class or perform the following simple yoga poses to get themselves started:

Bergkristal voor berg yoga houding

ook bekend als "Samasthiti"

mountain pose

Bij berg yoga houdingen, zoals Tadasana (bergpose), kun je een bergkristal gebruiken. Bergkristal is een heldere en krachtige steen die bekend staat om zijn helende en versterkende eigenschappen. Het kan helpen bij het versterken van je focus en evenwicht tijdens de houding en kan ook helpen bij het bevorderen van innerlijke rust en balans.

Bovendien staat bergkristal bekend om zijn versterkende werking op het energetische systeem van het lichaam, waardoor het kan helpen bij het versterken van het hele lichaam. Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze van de edelstenen afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur en intuïtie. Kies de edelsteen die jouw energie en intentie het beste weerspiegelt en die je op dat moment aantrekt.

Tijgeroog voor plank yoga houding

ook bekend als "Phalakasana of Kumbhakasana"

Bij de plank yoga houding kun je een tijgeroog gebruiken. Tijgeroog is een warme, bruine steen met een glinsterende band die lijkt op het oog van een tijger. Deze steen staat bekend om zijn beschermende en aardende eigenschappen en kan helpen bij het versterken van de wilskracht en het zelfvertrouwen.

Tijgeroog kan je helpen om je kracht en stabiliteit te vinden tijdens de plank houding en kan ook helpen bij het verlichten van stress en angst. Bovendien kan tijgeroog helpen bij het stimuleren van de spijsvertering en het versterken van de core-spieren, wat ook nuttig kan zijn tijdens de plank houding.

Zoals altijd is het belangrijk om de steen te kiezen die het beste bij jou past en die je op dat moment aantrekt.

Sodaliet voor neerwaartse hond yoga houding

ook bekend als "Adho Mukha Shvanasana"

downward facing dog

Bij de neerwaartse hond yoga houding kun je een sodaliet gebruiken. Sodaliet is een blauwe steen die bekend staat om zijn kalmerende en rustgevende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en kan ook helpen bij het bevorderen van innerlijke rust en vrede.

Sodaliet kan je helpen om je geest te kalmeren tijdens de neerwaartse hond houding en kan ook helpen bij het versterken van de communicatie en expressie. Het kan ook helpen bij het versterken van de intuïtie en het verhogen van het bewustzijn.

Als sodaliet niet beschikbaar is, kun je ook andere stenen overwegen, zoals lapis lazuli, amethist of bergkristal, die ook bekend staan om hun rustgevende en spirituele eigenschappen. Kies altijd de steen die het beste bij jou past en die je op dat moment aantrekt.

Rozenkwarts voor kind yoga houding

ook bekend als "Balasana"

child pose

Bij kind yoga houdingen, zoals de kind pose, kun je een rozenkwarts gebruiken. Rozenkwarts is een zachte, roze steen die bekend staat om zijn kalmerende en liefdevolle eigenschappen. Het kan helpen bij het bevorderen van zelfliefde, compassie en emotioneel evenwicht.

Rozenkwarts kan je helpen om een veilige en geborgen sfeer te creëren tijdens de kind yoga houdingen en kan ook helpen bij het verlichten van stress en angst bij kinderen. Bovendien kan rozenkwarts helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust en kan het helpen bij het versterken van het immuunsysteem.

Als rozenkwarts niet beschikbaar is, kun je ook andere stenen overwegen, zoals blauwe calciet, amethist of bergkristal, die ook bekend staan om hun kalmerende en beschermende eigenschappen. Het is belangrijk om de steen te kiezen die het beste bij jou en de kinderen past en die je op dat moment aantrekt.

Aventurijn voor cobra yoga houding

ook bekend als "Bhujangasana"

Bij de cobra yoga houding kun je een aventurijn gebruiken. Aventurijn is een groene steen die bekend staat om zijn kalmerende en evenwichtige eigenschappen. Het kan helpen bij het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust en harmonie.

Aventurijn kan je helpen om je hartchakra te openen en kan helpen bij het versterken van je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen tijdens de cobra houding. Het kan ook helpen bij het bevorderen van fysieke genezing en het verlichten van spierspanning.

Als aventurijn niet beschikbaar is, kun je ook andere stenen overwegen, zoals jade, malachiet of groene calciet, die ook bekend staan om hun kalmerende en genezende eigenschappen. Het is belangrijk om de steen te kiezen die het beste bij jou past en die je op dat moment aantrekt.

Yoga voor beginners: gemakkelijke edelstenen

Voor beginners in yoga kunnen de volgende edelstenen een goede keuze zijn:

 1. Amethist: Amethist is een paarse steen die bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en kan helpen bij het bevorderen van innerlijke rust en vrede.

 2. Bergkristal: Bergkristal is een transparante steen die bekend staat om zijn zuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het bevorderen van helderheid en concentratie en kan ook helpen bij het versterken van het immuunsysteem.

 3. Sodaliet: Sodaliet is een blauwe steen die bekend staat om zijn kalmerende en rustgevende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en kan ook helpen bij het bevorderen van innerlijke rust en vrede.

 4. Rozenkwarts: Rozenkwarts is een zachte, roze steen die bekend staat om zijn kalmerende en liefdevolle eigenschappen. Het kan helpen bij het bevorderen van zelfliefde, compassie en emotioneel evenwicht.

Deze edelstenen kunnen je helpen bij het bevorderen van ontspanning en focus tijdens yoga voor beginners. Ze kunnen ook helpen bij het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust en harmonie.

Voordelen van yoga in combinatie met kristallen

Het combineren van yoga met kristallen kan vele voordelen bieden, waaronder:

 1. Versterking van de energie van de yoga-oefeningen: Kristallen hebben unieke energieën die kunnen helpen bij het versterken van de energie van de yoga-oefeningen en de voordelen ervan.

 2. Bevordering van fysieke genezing: Sommige kristallen hebben genezende eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van fysieke genezing en het verminderen van pijn en ontsteking in het lichaam.

 3. Bevordering van emotioneel evenwicht: Kristallen kunnen helpen bij het bevorderen van emotioneel evenwicht en het verminderen van stress, angst en depressie.

 4. Bevordering van spirituele groei: Sommige kristallen hebben een sterke spirituele energie die kan helpen bij het bevorderen van spirituele groei en bewustzijn.

 5. Versterking van de connectie met de natuur: Kristallen zijn natuurlijke elementen en het gebruik ervan tijdens yoga kan helpen bij het versterken van de connectie met de natuur en het bevorderen van een gevoel van verbondenheid met de wereld om ons heen.

 6. Bevordering van meditatie: Sommige kristallen hebben eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van meditatie en het versterken van de connectie met het hogere zelf.

Kortom, het combineren van yoga met kristallen kan een krachtige manier zijn om fysieke, emotionele, spirituele en mentale voordelen te verkrijgen.

yoga mat

Blijf consistent met yoga en edelstenen

Ja, net zoals het belangrijk is om consistent te blijven met yoga, is het ook belangrijk om consistent te blijven met het gebruik van edelstenen tijdens je yogapraktijk om hun voordelen te ervaren.

Je kunt bijvoorbeeld een bepaalde edelsteen kiezen om bij je te dragen tijdens elke yogasessie, of een specifieke edelsteen kiezen voor elke yogahouding. Het is belangrijk om je intuïtie te volgen bij het kiezen van de edelstenen die je wilt gebruiken, omdat verschillende stenen verschillende energieën en eigenschappen hebben.

Net als bij yoga, kan het nuttig zijn om een dagboek bij te houden van je ervaringen met het gebruik van edelstenen tijdens je yogapraktijk. Schrijf op welke edelstenen je hebt gebruikt, waar je ze hebt geplaatst en hoe je je voelde tijdens en na de yogasessie. Dit kan je helpen om de effecten van de edelstenen op je lichaam en geest te volgen en te begrijpen.

Blijf ook open staan voor het ontdekken van nieuwe edelstenen en hun eigenschappen. Er zijn veel verschillende soorten edelstenen beschikbaar en ze hebben allemaal unieke eigenschappen en voordelen. Door te experimenteren en te blijven leren over nieuwe edelstenen, kun je je yogapraktijk verrijken en verdiepen.

Tot slot is het belangrijk om consistent te blijven met zowel yoga als het gebruik van edelstenen, omdat deze praktijken samenwerken om je te helpen groeien, te veranderen en te evolueren op vele niveaus.